Recanto Zumbi

Condominium Recanto Zumbi

Condominium Recanto Zumbi

Historien om Recanto Zumbi er som et eventyr. I 2001 var området nord for Natal mer eller mindre ukjent, i hvertfall for turister. Hit kom portugiseren Miguel Dantas, grunnleggeren av Condominiumet. Han søkte et vakkert sted innen en times kjøring fra Natal, med vakre og uberørte strender som kunne passe til en turist-resort. Han havnet på Zumbi, hvor naturen og strendene er vakre og ville, og utsikten til havet er fantastisk.

Recanto Zumbi ligger 5°19′ sør for ekvator, ca 7 mil nord for Natal i fylke Rio Grande de Norte, i Brasil. Anlegget er utformet for å harmonere med sine omgivelser. Her finner du ingen høyblokker, trafikk eller støy. Tvert imot: lave bygninger med store grønne fellesanlegg. Nærheten og utsikt til strand og hav gjør Zumbi til en helt spesiell opplevelse, hvor du garantert finner roen. Dette er et paradis for deg som ønsker en rolig og avslappende ferie, helt uten charterturisme.

Ferieanlegget er et av de vakreste i området og vunnet priser for dette. Anlegget består av 40 leiligheter fordelt på fem blokker med to etasjer, samt 28 bungalower.

Anlegget har et basseng på ca 30 meter formet som en fisk, med egen barnedel, poolbar (wetbar), samt tilknyttet restaurant på området nede ved stranden. Stranden er bare “et steinkast” unna. Eget vaskeri ligger øverst på området, portåpnere og gartnere som alle gjør stedet til et Paradis.

Renere luft er vanskelig å finne. Området anbefales gjerne som langtidsferie pga det stabile klima. Luften går for å være den reneste i verden og er således veldig gunstig for astmatikere og allergikere (kun Antarktis er målt med renere luft av NASA). Det er den konstante vinden inn fra Atlanterhavet som gjør dette (mest vind i september-oktober). Det er også med på å holde temperaturen på et deilig nivå langs kysten.

Det er trådløst internett fra satellitt på anlegget, slik at det er mulighet å kommunisere med de hjemme og/eller operere med “hjemmekontor” (men uten den samme hastighet og stabilitet vi er vandt med….).

Dette er et paradis for deg som ønsker en rolig og avslappende ferie på landsbygda i Brasil. Det er et faktum at Brasil har de lengste sammenhengende strendene i verden. På Zumbi stranden kan du sparere, sykle, ride eller kjøre milevis langs strendene nesten helt for deg selv og her finnes ingen innpåslitne selgere. Tidlig morgen trekker fiskerne opp sine garn på stranden og sorterer fangsten. Deling av fisken foregår etter “rang”. Et underholdende skue som gjerne kunne vært en scene fra gammel tid. Stranden, havet, menneskene, fiskenettet, hester, kuer, geiter og hunder rolig spaserende rundt. Her finnes ikke stress og mas her har tiden har stått stille…
For at alle gjester skal få et hyggelig opphold, oppfordrer vi alle til å lese reglementet for Recanto Zumbi. Ta hensyn til dine naboer, du er ikke alene. Ha et flott opphold.

Restauranten Namaste Praia de Zumbi

Mellom anlegget og stranden ligger det en restaurant, Namaste Praia de Zumbi, som drives av eksterne aktører. Den har norske eiere, blant annet eiere på Recanto Zumbi. Namaste Praia de Zumbi er åpen hele året, og serverer frokost, lunch og middag av god kvalitet, til lave priser. For eksempel kan du få en middagsrett for 20-25 BRL. I lavsesongen kan det være lurt å varsle om frokost bestilling dagen i forveien.

Namaste Praia de Zumbi brukes hovedsakelig av gjester på Recanto Zumbi og nærliggende ferieanlegg, men også tilfeldige forbipasserende har fått øynene opp for den nye restauranten i området. Restauranten betjener også poolbaren på Recanto Zumbi i høysesongen, og kokkene kan leies inn til felles grillparty ved bassenget. Det er også mulig å bestille mat å få denne levert på døra til ønsket tid. Betaling gjøres kontant.