Opplevelser & Informasjon

Opplevelser nærheten fra ZumbiUtforske videre bortInformasjon

Opplevelser

MA-NOA BADELAND se kart (punkt 2)

MA-NOA er en vannpark som ligger ca 2 mil sør for Zumbi, i Maracajau. Her kan små og store boltre seg hele dagen. Stedet tilbyr organiserte dykketurer med oksygensflaske eller med snorkel ut i korallrevene. Det er restaurant på stedet, samt et nøkkel-/skap system for å legge fra deg sakene mens du bader.
Nettsted

UP WIND se kart (punkt 1)

UP WIND, ny skole av Kitesurf. Lokalisert i ZUMBI.
For informasjon, kontakt FABIO restaurant «Namaste»,
se også Facebook
.

SPA TERMAS CENTER se kart (punkt 3)

En luksus dag er noe vi alle lengter etter. På dette senteret kan du oppleve enda mer velvær en bare det og være i Brasil.
Senteret er lokalisert i Rio de Fogo, ca 5 km fra Recanto. En opplevelse for kropp og sjel.
Massasje kan også bestilles til Recanto Zumbi.
Nettsted

PUNAU ELVEN se kart (punkt 1)

Punau er et utrolig vakkert spesielt sted og et must å oppleve. Stedet ligger ca. 4 km. fra Recanto og har flotte muligheter for bading i eleven, ATV- og buggikjøring i sandynene, kajakkutleie, samt restaurant og hotell. Du kan gå dit langs stranden sørover til du kommer til Punau elvens utløp (ca. 45 minutter) eller veien som går mot hovedveien.
Facebook

PONTA NEGRA – NATAL se kart (punkt 6)

Strandlivet og utelivet i Natal er sentrert i Ponta Negra området i utkanten av Natal. Stranda er viden kjent for sin sanddyne “Moro do Careca”, som strekker seg rett opp fra havet. Ponta Negra stranden er også velegnet for bølgesurfing, og det er brettutleie på stranda. En strandpromenade strekker seg hele veien, hvor det en hyggelig å ta en dag og bare “se på livet” ved å prøve noen av uterestaurantene der eller bare vandre langs promenaden. Ønsker man seg alt hva storbyen kan tilby, er noe dager her absolutt å anbefale

CABO SÃO ROQUE se kart (punkt 5)

Ved Maxaranguape på spissen av Brasil og nærmeste del mot Afrika, ligger Cabo São Roque. Her blåser det kontinuerlig og to trær med store røtter har med tiden vokst sammen. Det blir kalt «Tree of Love» / «Kjærlighetens tre». Legenden sier følgende om par som kysser hverandre i denne sirkelen dannet av røttene: «De holder sammen for livet». Noen folk kommer langveisfra for å slippe et stoff bånd og lage et ønske som vil gå i oppfyllelse når båndet er slitt.

FAROL DO CALCANHAR se kart (punkt 4)

Farol do Calcanhar i kommunen Touros er det største fyret i Brasil. Det kan besøkes etter avtale. Fyret er strategisk plassert i et område hvor den brasilianske kysten gjør en spiss vinkel, «hjørnet» av kontinentet». Det er 62 meter høyt og har 298 trinn. Det er her markert 0 kilometer fra den berømte veien «BR101», som går langs hele østkysten av Brasil, fra delstaten Rio Grande do Norte, opp til Rio Grande do Sul, over 5000 km!

SÃO MIGUEL DO GOSTOSO se kart (punkt 7)

Et veldig populært sted for kite surfere. São Miguel do Gostoso er et lite paradis ved sjøen, hvor berømmelsen øker. Det har en rekke flotte svært brede strender. Noen er besøkt av mange turister eller idrettsutøvere, mens andre er helt øde.

GENIPABU se kart (punkt 9)

Genipabu er en vakker strand med et kompleks av bevegelige sanddyner. Det er ideelt for svømming, solbading eller en drink med venner. Dette er buggienes «kongerike». Du kan bli med på en eventyrtur i sanddynene, ake på brett og også ri på kameler.

PEROBAS BEACH – DYKKING se kart (punkt 3)

I kommunen Rio do Fogo, mindre enn 5 km fra Recanto Zumbi, ligger den vakre stranden i Perobas. Her kan du møte tradisjonelle fiskere eller ta en rask båt for å utforske undervannsverdenen (dykking og snorkling), langs korallen Recife, der fargerike fisker florerer. Mer informasjon om dette Facebook.

TAO PARADISE se kart (punkt 15)

Tao Paradise ligger ved oppkommet av Punau elven – ca 45 minutter kjøretur fra Recanto og verdt et besøk.
Tao inviterer deg til krystallvann omgitt av en bananplantasje og 21 hektar med mango og avocadotrær, pasjonsfrukt og ananas planter, samt hundrevis av kokospalmer. Du vil bli glad av farger og dufter i dette vakre naturparadis.
Restauranten serverer deg gjerne bruchetta og fersk juice ved ankomst og senere 4 retters varm lunsj / middag i italienske smaker med brasiliansk touch.
** Pris pr person ca 240 BRL. Evnt. drikke i tillegg.
Forhåndsbestilling er nødvendig og kan gjøres på: taoparadise.brasil@gmail.com Telefon: (84) 99427-5445 Claro.
Det er mulighet for transport til/fra med de private buggier på Recanto (pris omkring 200 BRL pr. buggy).
NettstedFacebookGalleri

PUREZA se kart (punkt 12)

Denne lille landsbyen som ligger i hjertet av regionen, litt unna kysten (halvveis mellom Touros og João Câmara) fortjener ditt besøk. På dette stedet er det kilder av krystallklart vann. Vannet renner ned i store naturlige bassengene der lokale folk kommer for å bade. Vannet er så spesielt transparent, klar og gjennomsiktig at bassenger se ut som smaragd juveler.

CAJUEIRO DE PIRANGI se kart (punkt 10)

Verdens største frukttre ligger i Brasil, nærmere bestemt i Pirangi, noen få kilometer sør for Natal. Cashew treet strekker seg over 7000m2 av overflaten og er en unik botanisk kuriositet i verden, Det fortsetter å vokse og produserer flere tonn frukt per år.

PIPA – TIBO DO SUL se kart (punkt 11)

Badestedene Pipa og Tibo do Sul er de mest berømte i regionen og turister flokker hit for å nyte pulserende natteliv og vakre strender. Noen av de er dominert av høye okerfargede klipper.

GALHINHOS – GALOS se kart (punkt 13)

I Galinhos, er det ingen biler. Du kan kun tilgang med båt eller buggy. Landsbyene Galinhos og nabobyen Galos, danner en utrolig skjønnhet av urørt natur med sin halvøy omgitt av hav, sanddyner, og laguner.

PONTA DO MEL se kart (punkt 14)

Ponta do Mel er en landsby og en strand som ligger i den brasilianske byen Areia Branca i delstaten Rio Grande do Norte (mellom Macao og Mossoro). Det er et vakkert sted som er lite besøkt av turister. Veien mellom Porto do Mangue og Ponta do Mel er en fryd som byr på vill natur omgitt av fargerike klipper, klare og rosa sanddyner mot havet. For ikke å nevne sine vennlige og imøtekommende mennesker, full av historier å fortelle.

Noen beboere i Recanto kan hjelpe deg med å organisere de fleste av disse reisene.

– Knut, Elge (Norvegians) og Rolf (svensk) buggy transporter. Mer informasjon her.
– Jean, en fransk eier i Recanto tilby transport (bil) og opplevelser guidede i 4×4 off-road. Mer informasjon her.

Map of main points of interest near from Recanto Zumbi


Oppdag nabostater til Rio Grande do Norte

PÅ VEI TIL PERNAMBUCO

Hvis du ønsker å utforske ytterligere regionen «NORDESTE» i Brasil , Sør fra Rio Grande do Norte , så kan du fortsette din reise gjennom Jõao Pessoa, og videre opp til Olinda og Recife ( ligger ca. 250 km sør for Natal ), i staten Pernambuco. Her vil turen din bli mer kulturell, med oppdagelsen av mange koloni arkitektoniske perler . På reisen er det vel verdt å besøke de mange strender underveis, den ene vakrere enn den andre.

PÅ VEI TIL CEARA

Lenger nord vest for Brasil , er delstaten Ceará , med hovedstaden Fortaleza, som ligger ca. 500 km fra Natal. Her er det mulig å reise med bil eller til og med off road langs strendene ( veien er da kortere, men virkelig vakker , og oppleves som et usedvanlig eventyr ) fra en buggy eller en 4WD kjøretøy . På denne reisen, vil du få gleden av oppdagelsen av vilt landskap , som til slutt ender på de berømte strendene i Canoa Quebrada og Moro Branco.

INFORMASJON

LANDSBYEN ZUMBI

Nærmeste lille landsby til Condominium Recanto Zumbi, er fiskelandsbyen Zumbi. Zumbi har ca. 3000 innbyggere, og er for oss som kommer fra et av verdens rikeste og mest utviklede land, som å bli satt 50 -100 år tilbake i tiden. I motsetning til deler av Natal, som er svært moderne, kan du gjerne treffe på den lokale familien på tur med hest og kjerre i Zumbi. Fiske er viktigste næringsvei. Du spaserer inn til Zumbi på 10 minutter langs stranden, eller veien. Her treffer du gjerne noen nysgjerrige esler, geiter, hester eller hunder.

Lokalbefolkningen er svært fattige på materielle ting, sett i forhold til vår levestandard. De er derimot stolte, høflige og svært imøtekommende. Hils, vær høflig, og ikke vær redd for å ta kontakt. De færreste snakker engelsk, men med fingerspråk og litt «Google Translate» gjør susen. Her slipper du masseturismen, og møter det virkelige «Brasil». De lokale bruker stranda flittig. Det er en viktig samlingsplass, og mange bruker mye tid her både til jobb og fritid. De spiller også fotball og bedriver annen form for trening på stranda. De lokale drar også ut i sine primitive fiskebåter og fisker med garn langs hele strandlinjen flere ganger om dagen. En morsom opplevelse hvor fangsten varierer veldig, og er du tidlig ute, kan du kjøpe noen ferske kongereker eller fersk fisk til å ha på grillen.

Store innkjøp og kjøp av ferske matvarer gjøres av mange i Natal og gjerne ferske grønnsaker på markedet i Touros. Men stadig dukker det opp nye butikker og utsalg i Zumbi, så du får tak i mer enn hva en først skulle tro i landsbyen Zumbi. Støtt lokalbefolkningen og kjøp det du kan i de lokale butikkene. Det finnes blant annet flere små dagligvarebutikker, klesbutikker, apotek, jern- og byggevare, baker og frisør. Dagligvarebutikkene bestiller gjerne opp ting du ønsker og kan ofte kjøre varene bort til ferieanlegget, hvis du skulle ha behov for det. Zumbi kan også tilby enkle barer/ restauranter. Nede ved stranden ligger det 5 strandbarer på rad og rekke. Her får man billig drikke, småretter, og dagens fisk rett fra havet. Det er i tillegg 2-3 andre restauranter i Zumbi. Mange har prøvd den lokale frisøren med hell. Han tar ca. 10 BRL for en herreklipp.

SHOPPING

Natal har flere shopping sentre med alt du trenger, og mere til. Midway Mall er det største, også med kinoer. I Alecrim området i Natal finner du et permanent marked, bestående av gateboder. Billig og enkle produkter. I Petropolis området finner du motebutikker og designerklær. Carrefour har to store butikker i Natal, den ene ligger nord for elven. Samme som OBS i Norge, her får du alt. Daglig mathandel kan du gjøre i Zumbi. Vær imidlertid oppmerksom på at utvalget her er begrenset. Innkjøp av ferske kjøttvarer, og andre «luksus» matvarer må gjøres i Natal eller Touros.

ZUMBI marked: I fiskelandsbyen Zumbi, som er kun noen minutters gangavstand fra Recanto, arrangeres det et marked i sentrum hver onsdag morgen fra ca. kl. 05.00. Her selges ferske grønnsaker og masse ulike varer.

TOUROS marked: Touros ligger ca. 3 mils kjøretur nordover fra Zumbi. Hver tirsdag morgen fra ca. kl. 6.30 arrangeres det marked i sentrum. Det er en opplevelse verdt å få med seg. Alt fra grønnsaker, kjøtt (levende og dødt), klær, sko mm selges. Små gutter med trillebår tar på seg oppdrag med å trille varene dine.

Nyttig informasjon

Kort om Brasil
Nesten 200 millioner innbyggere, og et flateinnhold på 8.514.877 km²
Portugisisk er hovedspråket, og myntenheten er Real (BRL) Sjekk kursen her.
Hovedstaden er Brasilia.
For mer info om Brasil se Wikipedia.
For mer info om Rio Grande do Norte se Wikipedia.

Kart
Brasil
Brasil
Rio Grande de Norte, nord for Natal
Natal
Recanto Zumbi

Vaksinasjoner
Kontakt din fastlege, og les rådene til folkehelseinstituttet.

Visum
Det er ikke nødvendig med visum for opphold på mindre enn 90 dager. Passet må ha en gyldighet på 6 mnd etter avreisedato.

Vann
Recanto Zumbi har egen brønn, og mange drikker dette vannet fra springen. Kvaliteten er testet og er god. Drikk ellers ikke vann fra springen andre steder, men kjøp vann på flaske.

Lege og sykehus
Kommunal legevakt finnes i Touros.
Europeiske reiseforsikring anbefaler disse to gode private sykehusene i Natal.

Hospital do Coracão de Natal Ltda
Rua Cel. Auris Coelho 235
Lagoa Nova
Natal
Telefon: +55 84 3209 2000

PROMATER – Hospital e Maternidade Ltda.
Rua São José, 1979
Lagoa Nova
Natal
Telefon: + 55 84 3204 0800 / 0779 / 7752

Strøm
220 v som i Norge.

Valuta
Real (BRL). Best kurs får du vet å bruke ditt Visakort i minibanker. Nærmeste minibank ligger i Rio de Fogo, ca 5 km fra Recanto Zumbi. Ellers er det mange minibanker i Natal, deriblant på Midway Mall.

Kriminalitet
Ta vanlige forhåndsregler slik du bør gjøre enten du er i Oslo eller ute i resten av verden og du vil neppe merke noe til det overhodet. Ikke vift med penger og dyre gjenstander. Ikke legg turen innom lugubre bakgater nattestid. Tips. Ha aldri på deg mye penger, kamera, pass o.l. når du er på karneval eller lokalfester. Det er masse med folk og trengsel og lommetyveri er svært utbredt på slike tilstelninger.

Tidsforskjell og kalender
4-5 timers etter Norge, avhengig av sommertid eller ikke. Sjekk den Brasilianske kalenderen for oversikt over helligdager, karneval, etc.

Været
Zumbi ligger 5 grader sør for ekvator. Det vil si at det er svært liten forskjell mellom sommer og vinter. Men i og med at Zumbi ligger på den sørlige halvkule, er den lille forskjellen i årstidene motsatt av hva vi er vant til.
Dagtemperaturen er gjerne mellom 26-32 grader, mens det om natten varierer mellom 20 -25 grader. Det er bare få graders forskjell i løpet av året. Perioden Sept – Mars er vanligvis svært tørr. Det kan regne hele året, men «regntiden» er i perioden April- Juli. Regnet kommer da gjerne i kraftige byger, og så skinner solen like fint etterpå. Denne perioden er ekstra frodig pga den økende nedbøren. I tillegg kan den nevnes at det blåser inn fra Atlanterhavet hele året. Dette gjør at varmen ikke føles for trykkende. Vindstyrken kan variere i løpet av året, og er kraftigst Sept-Okt. For værmelding se yr.no Normaler for Natal finner du her.

Tidevannsinfo og sol/måne info finner du her.

Minibank
Nærmeste minibank ligger i landsbyen Rio de Fogo, ca 5 km unna Recanto. I Natal er det gjerne minibanker på de store sentrene, og flyplassen. Husk å skjule din Pin-kode. Kort kan også bruker i butikker.

Språk
I Brasil snakkes det Brasiliansk – Portugisisk. Engelsk er ikke veldig vanlig blant folk flest. Her har du muligheten til å lære litt språk før du reiser til solen.
Ellers har google en veldig bra oversetter mellom norsk og Portugisisk. Oversetter tekst eller hele nettsider.

Fly
For tiden er det ingen direkteruter/ charter fra Norge til Natal.
Det går charter direkte fra Amsterdam til Natal. www.flybrazil.nl eller www.arkefly.nl
Rutefly fra Europa direkte til Natal har TAP monopol på.
4 -5 ganger i uka fra Lisboa til Natal, med korrespondanse med TAP helt fra/til Oslo. www.flytap.com
For de som ønsker å se mere av Brasil, så flyr mange av de store selskapene fra Europa til Rio de Janeiro
og Sao Paulo. Her kan det ofte være mulig å få tak i billetter til en hyggelig pris.
Det er mange Brasilianske selskaper som herfra flyr til Natal, til lave priser.
Her kan du sjekke ankomst/ avgangstider i Natal og resten av Brasil.